skip to Main Content

Naamswijziging cursussen

Met ingang van het nieuwe seizoen hebben we een paar naamswijzigingen doorgevoerd om de structuur van de school te verhelderen. De volgende cursussen zullen een andere naam krijgen:

  • Musicalcursus regulier wordt Musicalklas
  • Theaterklas wordt Musicalselectie

Musicalklassen op basis van leeftijd:

Basisonderwijs

Leerlingen die meedoen in de musicalklassen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Musicalklas A staat bijvoorbeeld voor een musicalklas bestaande uit kinderen in de leeftijd van 6/7 jaar of vergelijkbaar met groep 3 van de basisschool. B staat voor groep 4, C voor groep 5, et cetera. Omdat er meerdere groepen van een zelfde leeftijd kunnen zijn maken we ook nog gebruik van de toevoegingen: TOP, STER en SWING. Dus bijvoorbeeld: Musicalklas D-TOP en Musicalklas D-STER. De toevoeging zegt niets over het niveau van de groep maar is uitsluitend bedoeld om de groepen onderling uit elkaar te kunnen houden in het rooster.

Bij plaatsing van leerlingen kan afgeweken worden met maximaal één leeftijdsgroep hoger of lager. Dit kan bijvoorbeeld op basis van vrienden/vriendinnetjes of logistieke redenen voor u als ouder. Soms is een kind bijvoorbeeld blijven zitten of heeft het een groep overgeslagen. Ook dan plaatsen we de leerling bij voorkeur in een groep die gelijk is aan die van het onderwijs.

Voortgezet onderwijs

De groepen uit het voortgezet onderwijs dragen voortaan de afkorting MVO (Musicalklas Voortgezet Onderwijs) met daarachter een cijfer ter onderscheiding van meerdere groepen. Ook hier proberen we zoveel mogelijk op basis van leeftijd in te delen. Daarbij zal MVO 1 merendeels bestaan uit leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 15 en MVO 2 uit leerlingen in de leeftijd van 15 t/m 18.

Musicalselectie op basis van leeftijd en niveau:

Leerlingen die meedoen in de musicalselecties worden in eerste instantie ingedeeld op basis van leeftijd. Soms kan een leerling in een hogere groep geplaatst worden als er meer uitdaging gewenst is. Musicalselectie 1 bestaat uit onze jongste selectieleerlingen en Musicalselectie 5 uit onze oudste selectieleerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top